Informatie over het houden en verzorgen van een dwergpapegaai
Jonge vogeltjes

Wij kunnen ook tamme vogels leverenDoor de verkoop en een verhuizing van mijn andere onderneming, kan ik tot juli 2014 minder actief zijn dan voorheen, het hobbymatig kweken met Agaporniden gaat wel gewoon door in iets mindere mate. U kunt ons altijd mailen voor eventuele verder informatie.

Met deze soorten heb ik zelf geen kennis en ervaring, alle informatie hieronder vermeld  is afkomstig van www.wikipedia.nl
canus

Grijskopagapornis

De grijskopagapornis of grijskopdwergpapegaai (Agapornis canus) is een papegaai uit het geslacht van de dwergpapegaaien. De vogel is endemisch op Madagaskar en geïntroduceerd op de Comoren, Mauritius en Tanzania.

Kenmerken

De grijskopdagpornis is seksueel dimorf, wat betekent dat het mannetje en het vrouwtje verschillend zijn in uiterlijk. Het mannetje heeft een grijze kop (vandaar ook de naam grijskopagapornis), borst en keel. De rug en vleugels zijn donkergroen en de stuit en de onderdelen zijn appelgroen. Het vrouwtje verschilt van het mannetje door de afwezigheid van grijze kleuring, zij is geheel groen. De grijskopagapornis wordt gemiddeld zo’n 13 centimeter lang.

Als volièrevogel

De grijskopagapornis is een schuwe vogel en daarom moeilijk in gevangenschap te houden. In de vrije natuur leven ze in dicht struikgewas, waarin ze zich dieper terugtrekken wanneer ze opgeschrikt worden. Daardoor kan men deze papegaaien alleen houden in een goed beplante volière. Ze broeden in nestkasten, waarvan ze alleen de bodem bedekken voor het nest. In het wild broeden ze niet in kolonies, dus ook niet samen met meer soortgenoten in

Bron: www.wikipedia.nl