Informatie over het houden en verzorgen van een dwergpapegaai
Jonge vogeltjes

Wij kunnen ook tamme vogels leverenDoor de verkoop en een verhuizing van mijn andere onderneming, kan ik tot juli 2014 minder actief zijn dan voorheen, het hobbymatig kweken met Agaporniden gaat wel gewoon door in iets mindere mate. U kunt ons altijd mailen voor eventuele verder informatie.

pulla

Roodmaskeragapornis

De Roodmasker Agapornis ook wel de Roodmaskerdwergpapagaai of Agapornis pullarius genoemd, komt van oorsprong uit West- en Equatoriaal-Afrika.

Uiterlijk

Grotendeels groen vogeltje met een geelgroene borst. Het voorhoofd, wangen en keel zijn warmrood. Het snaveltje is iets meer oranje-rood. Aan de zijkant van de vrij korte staart zit een rode band met een randje zwart. Het vrouwtje heeft een minder felrood kopje en de rode delen zijn ook kleiner. De totale lengte van deze vogel is 13–14 centimeter.

Verzorging

Deze vogels zijn niet erg sterk en moeten zorgvuldig geacclimatiseerd worden. Hun dagelijks menu bestaat uit een mengsel van witzaad, gepelde haver, gierst, en zonnebloempitten in een verhouding van 2:2:2:1. Daarbij zo af en toe wat groenvoer zullen ze op prijs stellen.

De Engelse benaming ‘lovebirds’ geeft al aan dat ze het beste als koppeltje gehouden kunnen worden, dit komt hun welzijn ten goede. Ze kunnen in een ruime volière ook goed samen met andere grotere vogels gehouden worden.

 

Bron: www.wikipedia.nl