Informatie over het houden en verzorgen van een dwergpapegaai
Jonge vogeltjes

Wij kunnen ook tamme vogels leverenDoor de verkoop en een verhuizing van mijn andere onderneming, kan ik tot juli 2014 minder actief zijn dan voorheen, het hobbymatig kweken met Agaporniden gaat wel gewoon door in iets mindere mate. U kunt ons altijd mailen voor eventuele verder informatie.


Personata

Zwartmaskeragapornis:

De Zwartmaskeragapornis, ook wel zwartmasker dwergpapegaai, (Agapornis personatus) is een Agapornidesoort oftewel een dwergpapegaai die omstreeks 1885 werd ontdekt in Noordoost-Tanzania.

 IMG_4019

Kenmerken

De wildvorm Personata heeft een zwarte kop, gele borst en nekband. Rond de bruine ogen zit de typische witte oogring. De algemene kleur is groen waarbij de vleugelbocht een gele rand heeft. De snavel is dieprood, de poten grijs en de nagels donkergrijs.

IMG_4017

Leefwijze

Het voedsel bestaat voornamelijk uit graszaden en bessen die ter plaatse te vinden zijn.

Voortplanting

De Personatus nestelt in holle bomen. Net zoals bij andere Agaporniden worden de eieren om de dag gelegd en in ongeveer 23 dagen bebroed.

Verspreiding en leefgebied

Het leefgebied van deze Agapornidesoort bevindt zich zo’n 80 kilometer van het grootste meer van Afrika, het Victoriameer. Evenals Fischers agapornis (agapornis fisheri) is het woongebied savanne, een dor grasland met bomen en struiken.Bron: www.wikipedia.nl